Translate

fredag 19 april 2013

Premiär på öppen mark!


Äntligen är snön borta och vi kunde gå ut på större ytor med fåren. Birk fick direkt ta flocken ut genom grinden ut på öppna ytor. Efter det att vi har varit i 25:an hela vintern så var det härligt för oss alla att komma ut på större ytor. Trodde nog att fåren skulle bli spralliga fast det blev dom inte. Om det nu berodde på att Birk var så lugn och bestämd på sitt sätt att valla vet jag nog inte.





Jag bara gick iväg och lät honom flytta och styra fåren själv. Fast det var starka drag på fler ställen så låg han så rätt hela tiden och fåren gick utan stopp. Gjorde korta fösningar och även där gick det bra.
Gjorde en kort hämtning och det gick bra. Fanns tydligen inne i honom fast jag ibland har undrat när han har traskat iväg med fåren bort till närmaste staket. hi hi..
Har en stor väg bredvid och grannhuset närapå fast det bekom honom ingenting. Han hade bara ögon för fåren. Det har hänt mycket under vintern med honom för han hade aldrig fått valla på det här stället förut eftersom det inte är inhägnat. Nu har han visat att han är en stor kille och är en helt fungerande vallhund.






Irja fick sedan ta över och hon fick fösa hela tiden. Hon är verkligen bekväm med det. Även hon hade lugna får så jag vet inte.... nästa gång kanske fåren visar det som brukar hända när dom kommer ut första gången på stort hi hi..

Alla nöjda & glada!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar