Translate

fredag 12 juli 2013

Skrivtorka!


Varit lite dålig med att uppdatera bloggen på ett tag. Har äntligen fått in färsk grönt och gott luktande nyslaget hö. Nu blir fåren glada!!

Har varit till skogen och letat svamp fast det är för tidigt för jag hittade endast några små torra stackars kantareller. Fast det är skönt att vara i skogen ändå. Man får bra energier därifrån och det var dags att fylla på lite igen.

Hundarna mår bra och har fått olika sysselsättningar.
Tea har vallat hela flocken kossor och hjälpt till att dela ur en mindre grupp till kvälls träningen. Hon jobbar lugnt och bestämt och överarbetar inte alls.

Ett äldre kort när Tea vallar nöt


Irja har gjort lite småjobb och trivs bra med det. Hon är nöjd om hon får vara med när vi andra tränar. Hon mår bra just nu och är lugn o harmonisk.


Irja

Birk får hårdare träning och fortsätter att utvecklas.
Var till Bråfors igen och där fick han sitt första långa hämt. Avståndet var 250 m och olika terrängbyten. Han hade lite svårt att släppa fåren bakom oss i hanteringsrännan. Ville helst vända om och ta 100 får istället för 8 får. Lite övertalning så släppte han tanken på fel får och gick ut för att hämta dom han skulle hämta.


Birk i Bråfors   foto. Harriet Ingholm

Stackarn hamnade i ett blöthål fast envis som han är så plöjde han sig fram och fortsatte utgången. Plötsligt var inte fåren synliga för honom i en svacka (svårt för honom) fick honom att fortsätta och när han väl fick syn på dom sjönk han ner och nästan fastnade i eyet. Fick igång på honom igen och han gjorde upptaget lite tight fast han skrämde dom inte.
Drivningen hem gick bra och han fick nu prova att svänga av fåren ur balans. (svårt igen) fast han tog mitt kommando och tack vare det slapp han bada igen. Fick en övergång istället för blöthål. Om han är så klok som jag tror så fick han en anledning att gå ur balans. Han fick två till hämt och dom fixade vi också. Nyttig och lärorikt för både honom och mig.
Han kämpade på bra!!

Vi provade också att fösa hela stora flocken och det gick ganska bra. Trötta och nöjda och nu har han fått smälta lite igen.

Visst ja han har provat att valla anka och det var han riktigt duktig på. Någonting sa mig att inte göra det för mycket för han plockar fram mycket eye på dom. Fast han var läcker!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar